חיפוש

שדה התעופה בפראג: איפה נוחתים ואיך מגיעים לעיר?

שדה התעופה בפראג, או בשמו המלא נמל התעופה ואצלב האוול (Letiště Václava Havla Praha, או בקוד שלו PRG), הוא הנמל המרכזי המשרת תיירים המגיעים לבירת צ'כיה מאחת ממדינות העולם. זהו שדה תעופה ותיק ויעיל, הממוקם במרחק של כ-20 קילומטרים צפונית מערבית למרכז העיר, וההגעה ממנו לאזור נוחה באופן יחסי בזכות התחבורה הציבורית המצוינת של פראג.

הנה כל מה שחשוב לדעת על נמל תעופה פראג, כולל כמה טיפים מועילים שיסייעו לכם לצלוח את הטיסה בצורה המיטבית.

שדה תעופה פראג
שדה תעופה פראג. עמוס, אבל יעיל

מה חשוב לדעת על שדה התעופה בפראג?

שדה התעופה בפראג הוא, כאמור, המרכזי המשרת נוסעים בטיסות בינלאומיות המגיעות לבירת צ'כיה. הוא נחשב לוותיק, כאשר נפתח עוד ב-1937 תחת השם רוזינה (ב-2007, הוחלט לשנות את שמו לזה של מחזאי צ'כי הנחשב לאחד ממתנגדי המשטר). היום הוא נחשב למודרני ולכזה שהעובדים בו יודעים "איך עושים את העבודה". אולי עדות לכך היא הזכייה שלו בכמה פרסים חשובים במהלך השנים, למשל ההכרזה שלו כטוב ביותר באזור מזרח ומרכז אירופה ב-2007.

שדה התעופה בפראג נחשב גם לאחד העמוסים באירופה. הוא מחולק לארבעה טרמינלים:

✈️ טרמינל 1: טיסות מיעדים או ליעדים שלא כלולים באמנת שנגן. טיסות מישראל ולאליה הן לכאן

✈️ טרמינל 2: טרמינל חדש יחסית (נפתח ב-2003), למעבר בין מדינות הכוללות באמנת שנגן

✈️ טרמינל 3: לטיסות שכר (צ'ארטר) ולטיסות פרטיות

✈️ טרמינל 4: טרמינל שנפתח עוד ב-1937 (!). היום מגיעות לכאן טיסות של אח"מים, אורחים של הממשל הצ'כי וכדומה

לחיפוש טיסות סדירות ולואו קוסט לפראג – כנסו לאתר Skyscanner…

 לחיפוש דילים וצ'ארטרים – כנסו לקשרי תעופה

אילו טיסות מגיעות אל שדה התעופה פראג?

כל הטיסות ממדינות העולם השונות מובילות בסופו של דבר לשדה התעופה של פראג, ומדובר כאן בלא מעט אפשרויות. באופן לא מפתיע, שדה התעופה ואצלב הוא נמל הבית של צ'ק איירליינס (CSA Czech Airlines), חברת התעופה הלאומית של צ'כיה. מדי יום יוצאות טיסות של צ'ק איירליינס שמחברות בין נתב"ג לשדה התעופה הצ'כי, ככה שסבירות גבוהה שהטיסה שתמצאו לפראג תהיה של החברה הזו.

כמובן שגם חברות התעופה הבולטות האחרות מגיעות לכאן בתדירות גבוהה. החברות הישראליות אל על, ישראייר וארקיע, מוציאות לכאן טיסות סביב השעון, לפעמים על בסיס יומי. גם חברות ה-Low Cost האהובות כל כך על המטיילים הישראלים, כמו ריינאייר ו-Wizz Air, עושות את המסלול הזה.

שימו לב שמבחינה מעשית, כשמדברים על שדה תעופה בפראג, מתכוונים כמעט תמיד אליו. יש עוד כמה שדות תעופה בפראג, קטנים יותר, אבל הם לא מיועדים למטרות אזרחיות. ואגב, יש בעיר גם מנחתי מסוקים, אבל לדעתנו זה פחות רלוונטי לתייר הישראלי. אנחנו מסיקים שאתם לא תגיעו לפראג במסוק, נכון?

איך מעבירים את הזמן בשדה התעופה?

אם אתם מאלה שמגיעים לשדה התעופה לפחות כמה שעות לפני הטיסה, כדי לא לקחת סיכון או בגלל שאתם רוצים ליהנות ממה שהוא מציע עבורכם (בעיקר דיוטי פרי), תשמחו אולי לשמוע שבשדה התעופה של פראג יש אפשרות להעביר את הזמן. הדיוטי פרי כאן כולל כ-70 חנויות והוא ברמה סבירה בסך הכול, אבל מומלץ לא לפתח יותר מדי ציפיות. כמו במדינות רבות במרכז אירופה, גם כאן קשה למצוא הרבה מציאות. אחרי הבידוק אין כמעט חנויות, ככה שכדאי להשאיר לזה זמן, אבל הכי חשוב: לא לשכוח את עצמכם כשאתם עוברים בין החנויות, כי שמענו על המון ישראלים שפספסו את הטיסה שלהם, לפעמים באשמת הדיוטי.

שדה התעופה פראג מציע כמה אזורים משותפים שיוכלו לעניין אתכם, לדוגמה חללי משחקים קטנים לילדים (נסו לשאול את העובדים במקום להכוונה). בטרמינל 2 יש מוזיאון שמציג את ההיסטוריה של שדה התעופה, וזה יכול להיות נחמד למי שמתעניין בנושא או סתם נתקע עם יותר מדי זמן להעביר על הטיסה או במהלך הקונקשן.

איך מגיעים משדה התעופה בפראג לעיר?

רכב שכור

ההגעה משדה התעופה של פראג לרחבי העיר נחשבת לפשוטה באופן יחסי. האפשרות הראשונה לעשות את זה היא ברכב, בנסיעה שאמורה להימשך משהו כמו 20 דקות. יש בשטח הנמל סניפים של חברות השכרת הרכב הבינלאומיות הבולטות, ככה שתוכלו להתחיל את הטיול שלכם משם, ברכב שכור. רק זכרו שהשכרת רכב משדה התעופה תהיה בדרך כלל יקרה יותר מאשר ברחבי העיר, מסיבות ברורות.

האם בכלל מומלץ לשכור רכב בפראג? זה כבר סיפור אחר, כי העיר לדעתנו רחוקה מלהיות ידידותית לבעלי הרכב. לדעתנו כדאי לשכור רכב רק אם אתם יוצאים מחוץ לפראג (ולא בוחרים לעשות טיול יומי מאורגן, שמציע הסעות כחלק מהדיל), או במקרים בהם פראג היא חלק מטיול רחב שלהם בכמה אזורים או אפילו מדינות.

מוניות ושאטלים של הנמל

התחבורה הציבורית משדה התעופה ואליו היא די מגוונת. אפשר להזמין מונית, אופציה שתהיה מטבע הדברים יקרה יותר אבל תאפשר לכם להגיע לעיר במהירות ובמקסימום נוחות.

בנוסף יש בשדה התעופה שירות שאטלים, מעט זול יותר. בפראג תמצאו את שירות המוניות הרשמי של שדה התעופה וגם את Uber.

הסעות פרטיות

יש חברות שונות ונהגים מקומיים שמציעים שירותי הסעות בפראג, כולל כמובן משדה התעופה או אליו. מומלץ להזמין הסעה מראש באינטרנט, מה שיאפשר לכם להבטיח שיהיה רכב זמין עבורכם, לבחור את הרכב (למשל מבחינת הגודל), ובעיקר – לחסוך הרבה כאבי ראש ולחצים לאחר הנחיתה. תוכלו למצוא כאן כלי רכב בגדלים שונים – החל מרכב בסיסי המתאים לעד ארבעה נוסעים, דרך מיניבוס (8-5 נוסעים, כולל כמובן מזוודות) ועד למיניבוס גדול, שמתאים ליותר משמונה נוסעים.

אוטובוסים

בניגוד לשדות תעופה חשובים אחרים באירופה, שדה התעופה פראג לא מחובר לעיר במטרו או ברכבת. מה שאומר שסביר מאוד להניח שתשתמשו באוטובוסים. יש כמה קווי אוטובוסים המחברים את שדה התעופה עם מרכז העיר, למשל 100, 119 ו-191. זוהי האפשרות הזולה אבל גם הארוכה יותר, כשמשך הנסיעה הצפוי עומד כ-40 דקות לפחות, אבל יכול להגיע גם ליותר משעה. בנוסף, יכול מאוד להיות מצב שתצטרכו להחליף לקו אחר או למטרו כשאתם מגיעים לעיר עצמה.

אנחנו ממליצים לכם לוודא מראש היכן ממוקם המלון שלכם ולראות האם האוטובוסים מספקים פתרון ראוי, כשאתם מביאים בחשבון גם את זמן ההגעה הצפוי: תדירות האוטובוסים היא יחסית גבוהה (אחת ל-10 דקות בחלק מהקווים), אבל בשעות הלילה המאוחרות ולפנות בוקר אתם עלולים להיתקל בבעיה. מומלץ מאוד לראות את המידע על קווי האוטובוס שיוצאים משדה התעופה באתר שלו.

אם אתם לא רוצים להסתבך עם מזוודות או ניסיונות למצוא את המלון בעיר שאתם לא מכירים, כנראה שמוניות או שאטלים הן פתרון טוב יותר בשבילכם מאשר אוטובוסים.

טיפים כלליים לביקור בנמל התעופה של פראג:

  1. כמו ברוב שדות התעופה, מומלץ להימנע מהחלפת כספים בצ'יינג'ים הפזורים בשדה התעופה מפני ששערי ההמרה הם רעים. אם אתם בכל זאת חייבים כסף, נסו להמיר סכום קטן. אם כבר אתם ממירים בשדה התעופה, כדאי להעדיף את הכספומטים ולא את תחנות הצ'יינג'
  2. ברוב האזורים כאן יש אינטרנט אלחוטי חינם. זה טוב ויפה, אבל חשוב להיזהר כשגולשים ברשת סלולרית חינמית במקום המוני כזה. אל תיכנסו לאתרים רגישים, ובטח לא לכאלה שדורשים מכם הקלדת סיסמא
  3. רוב המסעדות כאן פועלות משעות הבוקר ועד הלילה, אבל לא 24/7. למעט אולי מסעדות בהגשה עצמית או מכונות, שיוכלו לשרת אתכם בזמנים ה"בעייתיים" יותר
  4. שדה התעופה של פראג הוא המקום המומלץ לבקש החזר מע"מ בטיסה חזרה בישראל. מידע נוסף תמצאו במדריך שלנו על קניות בפראג
לשתף זה כיף:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן