חיפוש

פראג בחינם (או ממש בזול)

prague-1903605_960_720

לא צריך להיות מומחה לתחום התיירות כדי לדעת שפראג, בירת צ'כיה, היא אחד היעדים התיירותיים הזולים ביותר שיש. מחירי הטיסות לפראג והמלונות הפזורים בה הם בהחלט סבירים, ונמוכים מרוב המדינות האירופאיות. גם כשבוחנים את רשימת האטרקציות הדי רחבה של פראג, אפשר להצביע על דבר אחד: מדובר כאן בעלויות סבירות בהחלט. במאמר הבא אנחנו ניקח את החיסכון הכלכלי כמה צעדים קדימה, ונראה לכם איך אפשר לעשות טיול בפראג בזול מאד. אז מה מציעה עבורכם פראג בחינם?

החדשות הטובות: רוב אתרי החובה של פראג בחינם

אם שוטטתם באתר שלנו, אתם כבר יודעים פחות או יותר מהם הדברים שחייבים לעשות במהלך ביקור בפראג. מבחינה כלכלית, אפשר לראות שטיול בפראג מבוסס בדרך כלל על הליכה, כשאת רוב המקומות החשובים מכירים דרך הרגליים

. פראג היא עיר שבעיני רבים מרשימה יותר ביופי שלה, שנמצא בכל קרן פינה, ופחות באטרקציות ובפעילויות הספציפיות שהיא מציעה. למרות שגם מהבחינה הזו מגוון האפשריות הוא רחב מאד.

רוצים דוגמאות לאופן בו ניתן לחקור את כל היופי של פראג בחינם? בבקשה. נתחיל עם אחד האתרים המזוהים ביותר עם פראג, גשר קארל. זהו גשר שהאטרקציה העיקרית בו היא פשוט ללכת עליו, לראות את עשרות הפסלים שנמצאים לאורכו, לצפות בנופים המשכרים של נהר הוולטבה, בגשרים האחרים של פראג וגם במצודה שצופה על הכל. זה לא אומר שבגשר קארל אי אפשר לבזבז כסף – לאורך 516 המטרים שלו יש המוני אמנים ורוכלים, שישמחו לצייר דיוקן שלכם, או למכור לכם תכשיטים שהם יצרו (לכאורה או שלא). כמו כן, במהלך שהות בגשר קארל חייבים להיות עם האצבע על הדופק, ולהיזהר מכייסים שמנצלים את נחילי התיירים ומנסים לגנוב מכל הבא ליד. גם הטיול החינמי ביותר הופך ל"יקר" ברגע שגונבים לכם את הארנק, או פריטים יקרי ערך אחרים.

charles-bridge-1530057_960_720
גשר קארל. חינם, רק היזהרו מכייסים

היעד הבא בטיול שלנו הוא כיכר העיר העתיקה, ובסמוך לה כנסיית טין. גם כאן, העיניים שלכם צפויות לעבוד הרבה יותר מאשר הארנק. לא תצטרכו לשלם כדי לראות מדי שעה את המופע הקצר אך החביב והמתויר עד מאד של השעון האסטרונומי, וגם לא לצפות ביופי של כנסיית טין (אליה גם תוכלו להיכנס). נכון, הפופולאריות של האזור מביאה לכך שיש בו הרבה מאד אופציות אחרות לתשלום, לעיתים לגיטימי ולעיתים ברמה של מלכודת תיירים של ממש. בתי הקפה והמסעדות הצופים לכיכר הם ברובם בינוניים מאד ויקרים להחריד, כשגם אופציות אחרות דוגמת טיולי סאגווי או טיולים על גבי כרכרה רתומה לסוסים לא צפויות להיות זולות. החדשות הטובות הן שגם בלי לעשות דבר מבין אלה, סביר להניח שתצאו את עצמכם מגיעים לכיכר מדי יום, ואפילו מספר פעמים ביום.

מצודת פראג הוא סמל מרכזי נוסף של פראג. מומלץ שלא להסתפק במראה של המצודה, הניבטת מחלקים רבים בעיר, אלא להגיע לרובע המצודה שכולל הרבה מאד מבנים (החשוב שבהם הוא קתדרלת ויטוס הקדוש). היתרון הגדול כאן הוא שמהיופי הזה ניתן להתרשם גם מבלי להוציא אגורה – לשוטט בין הארמונות, הכנסיות והמוזיאונים, להשקיף על נופי פראג מהחומות וכן הלאה. יש גם ברובע המצודה אפשרויות שונות להוציא כסף, למשל תצוגות או מוזיאונים (החל ממוזיאונים היסטוריים ועד למוזיאונים קטנים וחביבים דוגמת מוזיאון הצעצועים). רק אתם יודעים מה מעניין אתכם, אבל בכל מקרה מדובר בעלויות סבירות בהחלט. לדעתנו ניתן למצות את רוב אזור המצודה בהליכה רגלית, תוך שאתם נהנים מכמה גנים ירוקים. ברובע לסר נמצאים גני ורטבה החביבים עד מאד, מתחם מטופח הכולל צמחיה ובריכות מים. הסכום על הכניסה לגנים הוא די מינימלי, ועומד נכון לעכשיו על 40 קורונות צ'כיות למבוגר, 25 קורונות לילדים או לסטודנטים או 100 קורונות למשפחה.

 

פראג בחינם

עוד אתר גבוה שצופה על פראג הוא גבעת פטרין (או פטז'ין). ניתן להגיע אליה ברגל, אם כי מרבית האנשים בוחרים באופציה של רכבל. במקום ניתן לשוטט בין גנים וכמה מבנים יפים, ללא תשלום. יש אטרקציות שכן יחייבו מכם להושיט את היד לארנק: מגדל רוזלנדה (גרסה מוקטנת של מגדל אייפל), מצפה כוכבים, מבוך מראות קצר מאד ועוד. אם אתם רוצים להפחית קצת את העלויות, תוכלו לבחור בכרטיס המשלב מספר אטרקציות, כשהמחיר של כל אחת יורד במקצת.

גם חלק מאתרי החובה האחרים, או האזורים המומלצים של פראג, יאפשרו לכם להכיר אותם היטב בהליכה רגלית: כיכר ואצלב (גם אם קשה עד בלתי אפשרי שלא לשבת בבית קפה או להיכנס לאחת החנויות שבה), רובע המאלה סטרנה/לסר ועוד. אתם בהחלט יכולים "ללכת לאיבוד" בעיר החדשה או הישנה, לעשות טיול בין הגשרים, לנוח באיים ובפארקים סביב הוולטבה – והרשימה עוד ארוכה.

טיול עם ילדים הוא אף פעם לא זול, אבל בפראג יש כמה אטרקציות לילדים בחינם או בתשלום די מינימלי. כך לדוגמא בפארק המזחלות Bobova Draha, הכולל מעבר למזחלות גם פארק חבלים, טרמפולינה, מתקני שעשועים ועוד. הכניסה לפארק היא ללא תשלום, אם כי אטרקציות שונות בו כן עשויות לדרוש תשלום (בעיקר המזחלות). כדי להוזיל את העלויות ניתן לרכוש כרטיס משפחתי, כמו באתרים חשובים אחרים בפראג. גן החיות המוצלח מאד של פראג אמנם יצריך תשלום, אבל ילדים מתחת לגיל שלוש ייכנסו ללא תשלום. זוהי המלצה נוספת בטיול עם ילדים: בדקו תמיד מה ההנחה שניתנת לילדים שלכם. סיכוי גבוה שהם ייכנסו במחיר מוזל מאד או אפילו בחינם.

מוזיאונים בפראג בזול (או אפילו בחינם)

אם טיילתם בלונדון, למשל, סביר להניח שנהניתם מכך שכמה מהמוזיאונים החשובים ביותר של העיר אינם מצריכים תשלום. בפראג יש לא מעט מוזיאונים, כאשר על רובם כן תצטרכו לשלם כספים. החדשות הטובות הן שבחלק הארי של המקרים, מדובר על סכומים שהם בהחלט בגדר הסביר.

חלק מהמוזיאונים של פראג מציעים אפשרות לכניסה בתשלום מוזל או אפילו בחינם במועדים מסוימים, או לעומדים בתנאים מסוימים. כאשר אתם נמצאים במוזיאון, לכן, חשוב שתבדקו מהם התנאים: יש מוזיאונים שמציעים למשל הנחה לפנסיונרים או לסטודנטים, בהצגת תעודת מתאימה (לפעמים גם תעודה "ישראלית") תספיק. מומלץ לברר לגבי כל מוזיאון שאתם מבקרים האם יש מועדים בהם הכניסה היא ללא תשלום. אם אתם מגדירים את עצמכם כחובבי תרבות ומוזיקה, ורוצים לבקר במוזיאון המוזיקה של צ'כיה (České Muzeum Hudby), תוכלו לעשות זאת ללא תשלום ביום שני הראשון בכל חודש. גם במוזיאון לאומנות דקורטיבית הכניסה היא חינם, בימי חמישי בין השעות 17:00-19:00. המוזיאון נפתח בחינם בתאריכים מסוימים אחרים שעשויים להופיע באתר האינטרנט שלו. במצודת פראג מוחלט לפתוח מפעם לפעם, למשל בתחילת עונת התיירות השנתית, את כל המבנים לקהל הרחב. אם יש לכם מזל, תגיעו לעיר בתאריך בו כל המתחם יהיה זמין (או לפחות חלקו הגדול) יהיה זמין עבורכם ללא תשלום. הנוהל המקובל הוא שבחלק מהמוזיאונים יש יום חינמי או מוזל, כשפעמים רבות למשל מדובר על יום החמישי הראשון מדי חודש, כשהביקור החינמי אפשרי החל משעות הצהריים לערך.

יש בפראג כמה מוזיאונים שלא מצריכים תשלום בבירת המחדל שלהם. הם לא בהכרח המפורסמים במוזיאוני פראג, אבל אם הנושא מעניין אתכם, ויש לכם כמה שעות לשרוף, תוכלו בוודאי להיכנס אליהם. בין השאר מדובר כאן על מוזיאון התעופה של פראג (Aviation Museum kbely) או מוזיאון צבא צ'כיה (Army Museum Zizkov) ובו שלל נשקים ופריטים מההיסטוריה הצבאית של המדינה.

סיור ברחבי פראג בחינם: יש דבר כזה

אנחנו מספקים לכם באתר מידע חשוב ותמציתי על פראג, כאשר גם באתרים שונים ברשת או במדריכי הטיולים תוכלו להרחיב את הידע שלכם ולקבל טיפים מועילים. אם אתם רוצים לצאת לסיורים ברחבי העיר, תשמחו בוודאי לשמוע שבפראג (בדומה לערים תיירותיות אחרות בעולם) תוכלו להצטרף לסיורים בחינם. העיקרון כאן הוא שהתשלום למדריך הוא בצורה של טיפ, שניתן להעניק כראות עיניכם. רוב האנשים מעריכים את המאמץ ונותנים לו כמה יורואים, אבל הכל לשיקולכם.

יש שיטענו שסיורים בחינם הם מעט מקיפים או מקצועיים פחות מאלה שמצריכים תשלום, כשקושי אפשרי אחר הוא שמספר האנשים בסיור עשוי להיות גבוה יחסית (כי היי, זה בחינם). כמו כן, לא ידוע לנו נכון לעכשיו על סיורים כאלה שמועברים בעברית, כך שכדי להבין הכל תוכלו להיות עם רמת אנגלית שהיא יותר מסבירה. למרות זאת לטעמנו הם ראויים ויכולים להספיק לצרכים של רוב האנשים המבקרים בפראג. מה גם שהמדריכים הם בחלקם הגדול נלהבים וחביבים מאד, והם יוכלו לספק לכם גם טיפים מועילים על העיר: למשל טיפ מ"אחד שיודע" לגבי המקומות שהם בעיקרם מלכודת תיירים, המלצות על מסעדות ברחבי העיר, עצות בארגון לוח הזמנים של הטיול שלכם בפראג וכן הלאה.

לכל סיור יש חוקים משלו, כשבחלק מהמקרים תצטרכו להירשם לסיור מבעוד מועד, דרך אתר האינטרנט שלו לרוב, בעוד באחרים פשוט נדרש להגיע למקום המפגש ביום ובשעה הייעודיים. בין החברות שמציעות סיורים בפראג ללא תשלם ניתן למנות את:

  • Discover Prague Tours – מציעה סיורי חינמי בן שעתיים וחצי בשם Royal Free Walk Tour. הסיור יוצא נכון לעכשיו שש פעמים ביום: ב-10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 ו-15:00. הטיולים יוצאים ממשרדי החברה בלב כיכר העיר העתיקה, ומקבלים ביקורות מצוינות בסך הכול.
  • Extravaganza Free Tour – מציעה מספר סיורים ללא תשלום, כשהיתרון כאן הוא שמספר המשתתפים בקבוצה מוגבל ל-30 (מומלץ להירשם מראש). נכון לעכשיו מדובר על שני סיורים חינמיים: סיור בן שעתיים בעיר העתיקה וברובע היהודי (יוצא ב-11:00 או 15:30) וסיור בן שעתיים בגשר קארל ובמצודת פראג (יוצא בכל יום ב-13:00 או 17:30).
  • New Europe – מציע סיור היוצא ארבע פעמים ביום: 10:00, 10:45, 12:00 או 14:00. הסיור נמשך שלוש שעות וכולל את העיר העתיקה והשעון האסטרונומי, כנסיית טין, בית הקברות היהודי והרובע היהודי, תצפית על גשר קארל ומצודת פראג ועוד.
  • Walks – מציע סיור חינמי בן שעתיים וחצי, שמחייב הרשמה מראש ושיוצא רק אם יש ארבעה נרשמים לפחות. הסיור עובר בעיר העתיקה, ברובע היהודי ובגשר קארל, והוא יוצא פעם אחת בלבד ביום (ב-17:00).

building-699597_960_720

אוכל

האוכל הצ'כי נחשב ל"סקסי" הרבה פחות מאשר מטבחים אחרים: הוא די שמנוני, כולל בלא מעט מנות חזיר וגם מאכלים שלא בהכרח מושכים את הישראלי הממוצע, דוגמת כרוב. ועדיין, יש מקום לאופטימיות. בעיר יש מספר אינסופי של מסעדות, שמתמקדות בהרבה מאד מטבחים.בינלאומיים. בפראג תמצאו אוכל מסעדות המגישות אוכל רחוב פשוט וזול, לצד מסעדות ב"ז'אנרים" שונים וברמת מחירים בינונים ועד למסעדות שף. בכל אחת מהקטגוריות האלה אתם צפויים לשלם מעט פחות ממה שאתם מכירים מרוב מדינות אירופה, וגם מישראל. בדרך כלל המחירים הזולים והמשתלמים עוד יותר יהיו מחוץ לאזורים המתוירים, בהם יש מלכודות תיירים למכביר (גם אם עם קצת המלצות והכוונות תוכלו למצוא מסעדות טובות במחיר סביר גם בלב אזורי התיירות של פראג). נסו לברר תמיד האם יש ארוחות עסקיות או דילים נקודתיים במקום, כי הם יכולים להוזיל עבורכם את המחירים בצורה משמעותית. בנוסף, מומלץ להיות חשדניים לגבי דברים שאתם מקבלים לשולחן, בעיקר באזורים התיירותיים. אתם עלולים לגלות למשל שחויבתם על לחם שלא הזמנתם. אם אתם לא בטוחים במשהו, אל תהססו לשאול את אנשי המקום. כמובן שניתן לרכוש מדי פעם אוכל רחוב, שעשוי להיות זול במיוחד – שוב, בעיקר מחוץ לאזורים התיירותיים המרכזיים של פראג.

המלצה מועילה היא להשאיר את הארוחות ה"כבדות" לאזורים פחות יקרים, למשל חלקים שונים בעיר החדשה או רובע מאלה סטרנה. הבעיה היא שהפיתוי באזורי התיירות של פראג גדול מאד: כי מי לא יירצה לשבת בבית קפה המשקיף לכל היופי המרהיב של כיכר העיר העתיקה? אנחנו לא אומרים שכדאי לכם להימנע מכך – כי האווירה מצוינת, וכי זה חלק מחוויית הביקור בעיר – אלא שמומלץ רק "לטעום" מהמסעדות האלה. קפה ועוגה או פנקייק בסמוך לשעון האסטרונומי אמנם יהיו סביר להניח יקרים יותר מאזורים אחרים בפראג, אבל עדיין מדובר בעלויות נמוכות. מנגד, מי שאוכל ארוחה בת שלוש מנות, שתייה קרה ושתייה חמה באזור זה עלול לגלות שהסכום שהוא שילם הוא לא פרופורציונלי. ואין הרבה דברים מתסכלים יותר מאשר להרגיש ש"יצאנו פראיירים" וששילמנו יותר מדי, בטח בעיר שיכולה להיות זולה מאד כמו פראג.

עוד עצה לגבי חיסכון בפראג היא בבחינת "אם אין מים בזול תשתו בירה" (לא שמים יקרים, אבל עדיין). מחירי הבירה בפראג הם נמוכים עד מגוחכים, ולכן רבים בוחרים אותה ללוות כמעט כל ארוחה.

 

פסטיבלים ואירועים מיוחדים

כיאה ליעד תרבותי כה פופולארי, רשימת האירועים המיוחדים בפראג היא בהחלט מרשימה. לכן מומלץ שתבררו האם במועד הטיול שלכם בעיר צפוי פסטיבל או מופע זה או אחר. בהקשר הנוכחי, תשמחו בוודאי לשמוע שחלק מן האירועים המיוחדים האלה אינו כרוך בתשלום כלל וכלל. האי קאמפה, שנמצא ממש לאחר שעוברים את גשר קארל מכיוון העיר העתיקה, מציע עבורכם את פארק קאמפה. בפארק הזה מתקיימים בלא מעט מועדים פסטיבלים ומופעים שלא מצריכים בחלקם הגדול תשלום כלל וכלל: פסטיבל האביב, לדוגמא, או אפילו חגיגות שלא תבינו איך הן קשורות לפראג, אבל הן קשורות (חגיגת יום העצמאות ההודי). כדי להגדיל את הסיכוי להיתקל במופע אותנטי כלשהו, מומלץ להגיע לאזור בסופי השבוע, ובעיקר בחודשי האביב או הקיץ.

ואגב מופעים – אחד מסודות הקסם של פראג הוא העובדה שכמעט בכל חלקה של העיר אתם עלולים להיתקל באטרקציה,harlequin-887221_960_720 שתגרום לכם לעצור, לחייך ולרוב גם לצלם. מופעי פולקלור קצרים בכיכר ואצלב או כיכר העיר העתיקה, מופעי מוזיקה על גשר קארל, צעדות אבירים וכן הלאה. בטיולים שלנו בפראג, מצאנו את עצמנו כמה פעמים הולכים למקום מסוים רק בגלל ששמענו מוזיקה או התקהלות אנשים, וגילינו לשמחתנו מופע אותנטי כלשהו.

בפראג כידוע אין חוף ים מוסדר, אבל בכל זאת חוף חביב מאד למרגלות נהר הוולטבה – חוף סמיחוב (Smichov). המתחם הסגור הזה הא מקום מצוין לשבת ולנוח, כאשר הוא מכיל חוף מיובא. באתר יש מתחם סגור ובו מקרן שמבצע בחודשי הקיץ הקרנות של סרטים בחינם. אין כאן כתוביות באנגלית מן הסתם, אבל בטח תשמחו לשמוע לפחות שרוב הסרטים אינם מדובבים לצ'כית, אלא מופיעים בשפה האנגלית המקורית.

כל המידע שהובא כאן יאפשר לכם ללמוד שניתן להפוך את השהות לפראג לזולה עוד יותר, ובכך להפיק את המקסימום מהעיר היפה הזו במינימום כספים.

לשתף זה כיף:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן